Värmepump

Värmepump

Att köpa och installera en ny värmeanläggning med värmepump är en stor och viktig investering. Därför är det väldigt viktigt att både produkten och installatören håller hög kvalitet. Tänk på att valet av installatör är lika betydelsefullt som valet av värmepump.

Väl fungerande värme är två av de viktigaste faktorerna för att skapa en trivsam hemmiljö. De flesta kan förmodligen enas om att ett hem med för låga eller för höga temperaturer är outhärdligt. En utmärkt lösning på detta är att satsa på en värmepump av hög kvalitet. Den ser till så att temperaturen i hemmet blir jämn och behaglig samtidigt som den sparar energi.

Kontakta oss

Auktoriserade återförsäljare för IVT
Skillnaden mellan olika värmepumpar

Låt oss på Energikedjan AB hjälpa er att installera en värmepump som passar just era behov. Vi hjälper er med allt så att ni kan lägga er tid på saker ni hellre vill göra.

Hos oss får ni marknadens mest omfattande garanti och våra experter hjälper er gärna med att välja rätt värmepump. Energikedjan AB har enbart behöriga installatörer och garanterar tjänster som är utförda med kompetens och ett utpräglat säkerhetstänk. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga.

Tveka inte att höra av er om ni har frågor eller vill anlita oss! Oavsett om det gäller pris på värmepump eller rådgivning – vi finns här för er.

Auktoriserade återförsäljare för IVT

Vi är auktoriserade återförsäljare och installatörer för IVT som har den bästa värmepumpen på marknaden. Med vår hjälp kan ni få högkvalitativa värmepumpar inom bergvärme, jordvärme, luft/vatten, luft/luft och frånluft.

Auktoriseringen innebär även att vi har specialutbildning på värmepumpar och kan erbjuda våra kunder skräddarsydda lösningar. Vi tar naturligtvis hänsyn till de förutsättningar som just er fastighet har. Vi är certifierade på IVT och SKVP (Svenska Kyl- och Värmepumpföreningen).

IVT erbjuder miljövänliga värmepumpar som utrustar er bostad med värme som är både energisnål och miljövänlig. De är den enda leverantören i Sverige som kan tillhandahålla pumpar med Svanenmärkning.

Skillnaden mellan olika värmepumpar

Hur vet man vilken värmepump som är bäst? Vad är det för skillnad mellan olika värmepumpar? När ni bestämt er för att köpa en ny värmeanläggning så kan vi lova att det kommer att uppstå många funderingar. Hör gärna av er till oss på Energikedjan AB så reder vi ut alla begrepp!

Det finns en mängd olika värmepumpar på marknaden och vilken som passar er bäst beror på till exempel ert hus och er tomt. Här följer en enkel beskrivning på några av skillnaderna mellan olika värmepumpar:

  • Bergvärmepump – hämtar solenergi från marken och sparar mycket energi
  • Luftvärmepump – utvinner värmen från luften utomhus
  • Luft-vattenvärmepump – överför energi från utomhusluften och sprider den som luftburen värme

Frånluftsvärmepump – tillvaratar energin i den varma ventilationsluften